Vi trenger mer samarbeid og nytenkning!

«Du må bruke en butikk i dag, hvis du trenger den i morgen.» — Rachid Hijji 

Jeg hadde bestemt meg for at Bedrelillesandførste reportasje skulle være om noen som har tilført noe nytt og som brenner for et bedre Lillesand. Valget var lett. Det falt Sultan Food Marked og entrepenøren Rachid Hijji. – Bra å se deg Espen! Maglic har nettopp levert en haug med den populære lynghonningen fra Fjelldal bigård. Rachid er helt klart en selger, en som byen vår trenger.

Hjemme hos oss er fredagstacoen byttet ut med nydelig lokal ferdigmarinert kylling i libanesisk brød. Jeg spør Rachid hva som skal til for å redde handelen i sentrum, og han svarer som en foss:

Rachid

-Kundene bestemmer om butikkene i Lillesand skal overleve. De må støtte byen sin og handle lokalt. Vi jobber ofte 12-15 timer for at det skal gå rundt. Du må bruke en butikk i dag, hvis du trenger den i morgen.

«Vi jobber ofte 12-15 timer for at det skal gå rundt.»

Vi må gå sammen for å få ting til å skje, bruke sosiale medier. Vi må finne på ting hele tiden, ikke bare i de to sommermånedene. Vi kan lære av andre byer, for eksempel Kristiansand hvor det skjer ting hele tiden. De som bestemmer i Lillesand er kanskje litt for gammeldagse og redde for å gå nye veier. Vi trenger kanskje nytt blod.

Vi trenger mer samarbeid mellom sentrum og Lillesandssenteret. Vi må se på hvilke butikker som passer der og hvilke som passer her i sentrum. Vi må jobbe sammen.

Leia må være levelig og akseptabel. Kvadratprisen i Lillesand er for høy. Den er høyere enn i Arendal. Kanskje vi kunne ha en kvadratmeterpris eller få vite hva leiekostnadene i alle lokalene.

Vi må ha parkering. Kunden vil kjøre rett inn og parkere i nærheten av butikken. Det hadde vært genialt med et parkeringshus.  Videre må butikkene i sentrum må matche Lillesandsenteret og Kristiansand på kvalitet og pris. Flere innvandrere gir flere folk i sentrum og dermed flere kunder til oss, ler Rachid. (forts under bildet)

«Å handle på Sultan gir en følelse av autentisk gammeldags lokalbutikk.»

Kjører på

Å handle på Sultan gir en følelse av autentisk gammeldags lokalbutikk. Det er en butikk som gir deg følelsen av å høre til og samtalene om lokale hendelser sitter løst. -Vi har foreksempel usprøytet frukt og grønt fra utlandet som er mye billigere enn på de store butikkene, smiler Rachid, mens han fyller handleposen. -Vi har hatt jevn økning av kunder fra desember til mars. Kanskje ikke så rart når du kan få lokale økologiske varer.

Døra ut til et solfylt og snødekket Lillesand går opp og en bonde fra Herefoss kommer inn med en kasse lokalprodusert økologisk eplemost fra Sletten hage. Rachid lyser opp. -Vi får prøve å se hvordan de går unna.

Det er opp til oss.

Tekst, film og foto: Espen Lia

Slettene Hage , #lillesandsentrum , #sultan,  #økologisk

Frukt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s