Det skakje være lett

Jubelbrus fra sjøbua. Jeg setter sykkelen inn mot veggen og legger ansiktet mot ruta. Stinn brakke og Liverpool har gått opp til 2-0. Jeg må inn å se litt, være med.

«E har vondt i magen når e tenker på det.»

Døra åpnes for meg. Det er kjente ansikter, så jeg får meg en øl. – Faen Espen. Takk for den jobben du gjør i forhold til Motorsenteret. Det e faen mæ bare vekst som står i haue på de, koste hva det koste ville. E har vondt i magen når e tenker på det. Han ser oppriktig tynget og lei seg ut. – Du aner ikje å mange som setter pris på det du gjør og som mener det samme.

NEEEEEI! ÅH. He…..ete! Paris har redusert til 1-2.

Jeg tar meg en barkrakk og lener meg bort til bordet hvor fire Liverpool fans rister dystert på hodet. F… så ufortjent. Kampen surrer videre og jeg fortsetter der vi slapp. – E ska sitere deg på det med vondt i magen. E har snakka med folk på Eigeland og de føler det samme. Noen var sinte mens andre var fortvila. Det de frykta mest var at de ikke hadde noe de skulle sagt og de lurte på når ting kom til å skje og hvor lang tid det kom til å ta. Så e stilte innbyggerspørsmål om det til ordføreren i bystyret og fikk et svar som e ikke kan skjønne ga dem noen ting som helst.

Det va sånn atte de ikke hadde fått saken enda, at det var et sånn privat initiativ så de måtte vente på et sånn formelt initiativ til kommunen. Så e sendte en epost til Ordføreren i helga hvor e spurte han om han visste når de hadde tenkt å fremme det, siden han er observatør i styret i Lillesand Vekst og sikkert snakka ofte med Trond Are Gjone. Han svarte ganske kjapt og gav endelig en god oversikt over prosessen, men at han ikke hadde tett nok kontakt med Gjone til å vite når de ska starte møter å sånn.

«Det e jo galskap»

-Arne ekje snau, kommer det fra sidemannen. Svarer på epost i helga og greier. Trokje det e mange ordførere som gjør det. Det nikkes samtykkende rundt bordet og vi tar en skål for det.

-Så da sendte e en epost til Trond Are, fortsetter jeg, hvor e spurte når de skulle fremme saken for bystyret.

-Det e jo galskap, kommer det fra kroken av bordet. Han er jo både daglig leder for motorsenteret og for Lillesand vekst. Det må jo være blanding av kortene. Jeg svarer at Trond Are har forklart at det bare var for å hjelpe til med å registrere et AS og at det bare var for noen dager. Det skal være eiendomsdelen og eies 51% av idretten. – Han kunne i alle fall registert det på kona, kommer det surt fra hjørnet. Det er pause, så han reiser seg og går mot baren.

-Uansett, fortsetter jeg. Han svarte at en detaljregulering tar lang tid og at å si mer enn det var vanskelig. Så e svarte han at e mente: Når har dere tenkt å fremme prosjektet for bystyret? Da skulle e jo selvfølgelig sagt oppstartsmøte med kommunen, men e visste ikke bedre, da e-posten fra Arne ikke var sunket ordentlig inn enda. Gjone skrev at de skulle fremme den så fort det er mulig, men han kunne ikke si noe om når.

«Godag mann, økseskaft»

-Men åffer ikke svarte jeg han. Dere har jo en klar mediestrategi, så litt rart at det ikke er planlagt noen datoer. Han svarte at det er rett og slett fordi at det er en ren omreguleringsprosess. Men e ville ikke gi meg. Ordføreren sa jo at de venta på et initiativ og nå va e liksom kasta tilbake til kommunen igjen. -Det kan jo være det ikke blir no, kommer det syrlig fra hjørnet igjen. -E mener hvis kommunen går og venter på et initiativ som aldri kommer. Lett humring rundt bordet. E ville jo bare vite når de hadde tenkt å fremme den for bystyret, unnskyld e mener oppstartsmøte. Så e svarte: Godag mann, økseskaft. Ikke mulig å få en dato?

E skjønte jo at e va litt irriterende nå, men e vakje så mye klokere. Han svarte at han regna med at e ikke kjente til prosessen for en omregulering i en kommune. Men det hadde jo heldigvis Ordføreren forklart mæ, ikke i svarte på innbyggerspørsmålet, men på mail etterpå. -Har prosessen for omregulering så mye å gjøre med når de har tenkt å fremme prosjektet? kommer det fra sidemannen. – Han kunne jo svart noe sånn som etter høstferien eller nærmere jul eller ut på nyåret, eller no sånt.

«Hæ?»

Uansett, han forklarte at administrasjonen fremmer en sak for kommunestyret. Ikke noen andre. -Nå heter det jo bystyret i Lillesand da, fra hjørnet igjen. Jeg fortsetter -Han skrev at en omreguleringsprosess gjøres for kommunen, når ikke kommunen gjør det selv. Det innebærer mye arbeid, spesielt når alt må detaljereguleres, siden dette prosjektet ikke er inne på kommuneplanen. Det er støy i lokalet, men stille rundt bordet. Jeg ser at denne siste klargjøringen ikke har nådd helt inn. Asiktene sier liksom -Hæ? og litt til.

NEEEEEI! ÅH. He…..ete! Mbappé sklir på knærne med armene i kors mot de røde skarene på tribunen. Paris har redusert til 2-2. F… så ufortjent. Bare noen minutter igjen og nå kan det faktisk bli tap etter å ha dominert hele kampen.

-Han skrev at e stilte spørsmålet til feil mann, eller feil organisasjon eller no. Han svarte alltid så godt han kunne og at jeg måtte henvende meg til kommunen for å få bedre svar, men det vakke sikkert de kunne svare no bedre siden de ikke har avholdt oppstartsmøte. -Men sakje Ordføreren at de ikje kunne svare fordi de venta på initiativ fra det private initiativet? Spør sidemannen med blikket fast retta mot skjermen, hvor det nå står 90 min.

«Så når e stilte et enkelt spørsmål, blei e sendt fram og tilbake»

-Jo. Så ba han mæ igjen om å ta kontakt med kommunen så e slapp å mistro han og være misfornøyd med svara. Så e innrømma at e maste litt og skreiv at det bare var det at Ordføreren svarte at han venta på initiativ fra dem og kunne derfor ikke svare konkret. Så når e stilte et enkelt spørsmål, blei e sendt fram og tilbake og det kom e til å slå mæ til ro med. -E vetkje om de på Eigeland slår sæ te…

JAAAAAA! Jeg snur meg mot storskjermen hvor Roberto Firmino løper glisende mot oss. 3-2 til Liverpool på overtid.

Det er utrolig hvor fort Sjøbua tømmes når dommeren blåser av. Jeg fikler med sykkellåsen i lett septemberyr.

Det skakje være lett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s