Fra klimarisiko til klimamuligheter

– En ressurs Lillesand ikke har råd til å miste, sier Espen Lia (SV).

Klimamuligheter og klimamuligheter:
Halldór Gunnar Halldórsson står klar med patenter som gjør hus billigere og mer energieffektive enn i dag, men mangler produksjonslokaler.

De som utvikler de gode løsningene, er de som vil lykkes. Det ligger 1000-vis av oppdrag for lokale håndverkere i det grønne skiftet.

Et fremtidsrettet næringsliv må ta risiko og utforsker lokalt hvordan bærekraftige løsninger lønner seg.

Her må lokale med kapital investere. Det blir ikke grønne arbeidsplasser av å investere i eiendom. Det ligger enorme muligheter for lokale håndverkere å satse på energiøkonomisering av eksisterende bygningsmasse. Masse oppdrag uten å ta natur eller av 100 metersbeltet.

Klimarisiko
Selskaper som ignorerer klimautfordringene vil kunne miste kunder og investorer, bli skattlagt hardere, risikere søksmål eller bli rammet på annet vis. Det kan bla være risiko knyttet til hvilke reguleringer overgangen til et lav-utslippssamfunn fører med seg.

«Vi hadde en idémyldring og satt oss ned for å finne ut hvordan vi kunne møte de nye krava som ble satt»

30 % av utslipp i byene kommer fra anleggsmaskiner. I Oslo er man i gang med å kutte utslipp fra byggevirksomhet og det vil etter hvert bli stilt krav om null-utslipp. Det kan da for eksempel utgjøre en risiko å ikke investere i de nye el-gravemaskinene som er på vei inn på markedet.

Lillesand SV har for eksempel inne i programmet «krav om at alle nye boliger skal være energisparende hus etter passivhus standard, nullutslippsstandard og senere plusshusstandard.»

Den viktigste oppgaven for lokalpolitikerene er å sørge for at beslutningene som fattes tar hensyn til at klimaet er i forandring. Vi tror på å sette gode rammer for næringsliv og mennesker. Vi tror det kan utløse kreativitet for innovasjon og bærekraftig utvikling:

Solbyen Lillesand skal løfte Lillesand med grønne næringer.

Halldor Gunnar Halldorsen som bor i Lillesand har foreksempel utviklet en ny og billigere byggemetode med lavutslippsstandatd hvor komponentene kan produseres lokalt.

Hvorfor skal ikke dette bli arbeidsplasser i Lillesand?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s