En seier for Høvåg

Kulturlandskapet rundt Kassen må bevares!
Foto: Espen Lia

Det ble flertall for å redusere antall hytter til 22, i 5. gangs behandling av hyttefeltet ved Kassenkanalen. SVs viktigste poeng var at man i større grad må lytte til de innspillene som kommer inn, samt å ta vare på natur og friluftsområder.

SV, mdg, PP og 2 fra AP stemte for å avvise hele planen, noe det ikke var flertall for. AP, SV, KrF, mdg og PP sikret 15-12 sikret flertall for reduksjon til 22 hytter og ny runde med behandling.

«Forslaget lyder slik:

«Bystyret ikke er enig i planforslaget som er lagt fram, og sender saken tilbake til plan- og miljøutvalget for ny behandling.

I forbindelse med høring og offentlig ettersyn er det mottatt innspill som bringer ny informasjon. Høringen viser at møteplasser ikke blir etablert. I tillegg er det dokumentert at utbygging på Kvanneslandet har betydelige negative konsekvenser for barns skolevei. Justeringene i planen svarer ikke i tilstrekkelig grad ut merknader som er kommet og det er et tydelig behov for nye trafikksikringstiltak på vegstrekningen Høvåg kirke til Kassenkanalen dersom antall hytter opprettholdes.
Bystyret sender dermed saken tilbake til plan- og miljøutvalget for ny behandling. En ny behandling av saken forutsettes at det fremmes en sak med en betydelig reduksjon av antall hytter.

Antall hytter i plan skal ikke overskride kravet om to parkeringsplasser pr hytte, altså maksimum 22. Antall hytter skal vurderes på grunnlag av en ny trafikkanalyse som hensyntar all trafikk generert i området som til båthavn og friluftsområdet samt vise til konsekvenser av utbygging for trafikk i Høvåg sentrum. Trafikkanalysen skal være basert på trafikkbildet i sommermånedene. Basert på trafikkanalysen skal antall hytter ikke utløse behov for nye trafikksikringstiltak mellom Høvåg kirke og Kassenkanalen.»

Håper dette bidrar til et bedre utfall for store deler av lokalbefolkningen i Høvåg.

Espen Lia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s