Tilskudd til sommerskole – en politisk sak

Lillesand Kommune ble tidligere i år tilbudt å søke om et tilskudd på over 1,1 millioner kroner fra Utdanningsdirektoratet. Tilskuddet ble tilbudt slik at kommunen kunne gjennomføre gratis sommerskole for barn og unge i 2021. Dersom kommuner ikke søker om midler fra Udir, så fordeles ubrukte midler på kommuner som har søkt. Kommunens Sektor for Skole og Barnehage har på forespørsel svart at det ikke ble søkt om dette tilskuddet i Lillesand Kommune. 

Mange familier sliter med å få logistikken til å gå opp når skolene stenger i 8 uker over sommeren, og de aller fleste tilbudene som finnes i kommunen i dag er ikke gratis. Det er ikke alle som har råd til å sende barna sine på dyre leirskoler. 

Med tanke på de utfordringene vi ser i ungdomsmiljøene i Lillesand, så ville et tilbud som gratis sommerskole kunne ha vært et positivt tidlig innsats-/forebyggende arbeide-tilbud. 

Tjenesteutvalget har ikke blitt presentert sommerskoletilbudet fra Udir. Det er politikk å velge om man skal satse på gratis sommerskole i Lillesand Kommune eller ikke. Avgjørelsen burde vært tatt politisk, ikke administrativt.

Kan Sektor for Skole og Barnehage redegjøre for hvorfor denne saken ikke kom opp til politisk behandling? 

Inger Margrethe Stoveland

Lillesand SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s