Mer trafikk gir økt interessekonflikt på sjøen

I forrige bystyre fremmet SV og KRF forslag om skiltet fartsgrense på 5 knop 15. juni – 15. august fra sundet Skauerøya/Slåttholmen, innerste del av Storgabet til Ålebekk/Tingsaker.

I dette området er det økende interessekonflikt mellom myke og motoriserte båtfarere.

Dette ville kunne gjort sommeropplevelsen bedre for veldig mange som ferdes i og langs sjøen. Videre ville det kunnet dempe interessekonflikten mellom myke trafikanter som seilere, kajakker, supere, svømmere turgåere samt beboere som bor sjønært, og de med raske motorbåter og vannscootere.

Området beskrevet er et trafikkknutepunkt, hvor båter går i alle retninger, spesielt i fellesferien. Trafikken de siste åra har økt kraftig og båtene er blitt større og raskere. Videre trekkes vannscootere fram som et nytt faremoment.

Kaldvell. «Det ville fortsatt vært mange steder unge med raske småbåter og scootere kunne boltret seg i.» Foto: Espen Lia.

Samtidig har antallet folk som ferdes som myke sjøfarere eksplodert. De smyger seg fram inntil land for unngå de største bølgene og krysser fjorden vaktsomt. Fra seilforeningen trener barn på seiling og det er mange som regelmessig krysser fram og tilbake på seilbrett i det definerte området. Denne konflikten oppleves mye sterkere fra de myke trafikantene sin side og konsekvensene for dem er mer fatale ved en ulykke.

«konflikten oppleves mye sterkere fra de myke trafikantene sin side» Foto: Espen Lia

antallet folk som ferdes som myke sjøfarere eksplodert

Konflikten er også gjeldende for de mest sårbare dyre- og fugleartene. Det er godt dokumentert at særlig høy fart er utslagsgivende for hvor stor skade motorisert ferdsel gjør.

På Skauerøya er det lagt ned stor innsats for å legge til rette for friluftsliv og det er planer om å investere i å legge til rette for aktiviteter og opplevelsesturisme. Lavere hastighet bidrar til mindre støy, noe som vil kunne løfte Lillesand som opplevelsesdestinasjon. I tillegg vil beboere langs sjøen og turgåere plages mindre av støy. Det kunne blitt som den gode følelsen du får når noen skrur ned en radio som står for høyt på, men som du ikke la merke til fordi hodet hadde koblet den ut.

liten pris å betale

Det ville fortsatt vært mange steder unge med raske småbåter og scootere kunne boltret seg i. En fartsbegrensning i området beskrevet er en liten pris å betale for økt trivsel for mange og å forebygge ulykker med potensielt dødelig utfall. Dette ville rett og slett gjort sommeren i Lillesand bedre og tryggere.

Som folkevalgte har vi ansvaret for å regulere dette til beste for alle. Trist at bare MDG støttet fellesforslaget.

Espen Lia SV

I Guttebukta. Foto: Espen Lia


Kilde: 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s