Hva kan vi gjøre med plastproblemet?l

Vi må stille oss spørsmålet: Hva finner vi mye av her? Malin Jacob, Hold Norge rent

Hun har seilt over Atlanteren og målt plasttettheten kilometer for kilometer. Det er trygt å kalde Malin Jacob for en Miljøhelt. Jeg traff henne i Mandal i mars, hvor SV hadde invitert til temadag om plast. Jeg måtte rett og slett spørre henne: Hvis du var ordfører i Lillesand, hva ville du gjort?

– Jeg ville begynt med å lage en helhetlig og langsiktig plan. Vi må stille oss spørsmålet: Hva finner vi mye av her? Man bør være forsiktig med forbud. Med en gang man begynner å erstatte noe med noe annet kan det få konsekvenser vi ikke vil ha. Vi trenger en langsiktig strategi hvor vi faser ut ting underveis.

Hvis du var ordfører i Lillesand, hva ville du gjort?

Så må vi droppe de små de små tingene i hverdagen som betyr ganske mye. Sigarettsneiper er nummer en på lista på Sørlandet. Flasker og isopor fra flytebrygger kommer også høyt opp: vi må finne noen bedre løsninger for flytemateriale på brygger.

Jeg har på bakgrunn av intervjuet sendt følgende forslag til Ordføreren og bystyret:Lillesand kommune bør i samarbeid med miljøorganisasjoner, næringsliv og fagmiljø, lage en handlingsplan for å redusere utslipp av plast og mikroplast til havet, og for å redusere bruk av plast generelt. Planen bør bla inneholde:

  • Kartlegging av utslippskilder.
  • Tiltak mot utslippene, prioriteringer, kostnader og tidsplan.
  • Tiltak for å redusere bruken av plast i husholdningene, næringsliv og kommunen.
  • Bærekraftig system for årlig rydding.Jeg vil anbefale alle som vil lære om plast og ta en tur innom utstillingen:

Vil du gjøre noe? Pass på at ikke du har løs plast som tas av vinden og få plasten i søpla. Skjærgården er det fineste vi har, så:

Bli med og rydd på Strandryddedagen lørdag 5. mai. Oppmøte på Verven 10.30.

Strandrydding i Lillesand

Ryddeportalen hold Norge rent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s