Til ungdommen

Jeg henvender meg direkte til deg. Det er du som har gått ut i gatene og aksjonert for at vi må gjøre noe med klimakrisen nå. Det er din fremtid. Det er du som er fremtiden.

Jeg stiller som ordførerkandidat for å få med meg deg og resten av befolkningen: Vi må finne ut hva vi kan gjøre for klimaet og naturen, her i Lillesand. Nå trenger jeg din stemme for å lede an.

«Vi går for terningkast seks i bærekraft! «

Solbyen Lillesand er plan for hvordan vi kan utvikle en bærekraftig fremtid sammen. Bærekraftig utvikling vil si at alle skal ha mulighet til å leve gode liv, uten at vi ødelegger klimaet og naturen. Solbyen Lillesand kan også være en god merkevare for byen vår. Den bygger på tre ting:

  1. Høye ambisjoner: Det viktigste vi kan gjøre er å bestemme oss: Dette skal vi få til! Vi skal sammen sette oss høye mål for livene våre, klima og naturen. Vi går for terningkast seks i bærekraft! Det vil endre vanene våre og måten vi tenker på.
  2. Mer demokrati: Lillesand SV vil gjøre det mulig for deg å delta mer i demokratiet. Vi vil lage nye møteplasser, hvor vi sammen kan lære av eksperter og folk med gode ideer fra andre byer og land. Det vil gi oss inspirasjon til å prøve ut ting og finne gode løsninger.
  3. Sette noen grenser: Lillesand SV vil sette noen regler for å ta vare på klima, natur og mennesker. Det vil gjøre at vi må finne nye måter å gjøre ting på, og at vi får noe å leve av i fremtiden. Hvordan skal vi gjøre det? (Se under film)

Hvordan skal vi gjøre det?

  1. Politikerne lager en gruppe som skal jobbe med hvordan vi skal gjøre Lillesand bærekraftig. De skal jobbe aktivt med å engasjere befolkningen og sørge for at alle får mulighet til å bli hørt. I gruppa vil vi ha med barn, ungdom, miljøvernorganisasjoner, næringsliv og andre som kan bidra.
  2. Lage konferanse en gang i året hvor alle kan komme og lære, se hvordan vi ligger an og finne nye løsninger.
  3. Lage en egen plan for å ta vare på klima og naturen vår. Planen må bygge på kunnskap og befolkningen må få god informasjon og mulighet til å si sin mening. Skjærgården, naturen og de gamle trehusene våre, er det viktigste vi har for at turister vil komme hit i fremtiden.
  4. Samarbeid med forskningsmiljøer om bærekraftig utvikling av Lillesand. De kan være med å lede samtalene og hjelpe oss å se muligheter og problemer.
  5. Klimapromillen: Vil vil ta en promille ekstra skatt i to år for å få råd til å gjøre noe. Bystyret måtte gjøre det samme for at vi skulle få råd til ny ungdomsskole. Dette er enda viktigere. En del av pengene settes på Lillesandskortet til innbyggere som legger solceller på taket eller andre ting. Sånn får vi flere til å handle i Lillesand og vi sikrer arbeidsplasser i butikkene.

Dette er Lillesand SV sin plan. Vi kan gjøre endringer, hvis det kommer noen med ny kunnskap og bedre ideer. Kanskje du har noen?

«Gjør dette til et miljøvalg»

Global oppvarming og tap av natur truer livene våre. Vi må gjøre alt vi kan for å gjøre noe med det. Vi må sette i gang nå! Derfor snakker jeg direkte til deg. Ikke gi deg! Få med vennene dine og lag nye aksjoner. Gjør dette til et miljøvalg! Ingenting skjer av seg selv.

Så jeg ber deg: Søk kunnskap og vær kritisk gjennom valgkampen. Også til dette. Tenk selv og bruk stemmeretten 9. September.

Espen Lia, ordførerkandidat Lillesand SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s