Familien anno 2021

Den 15. mai markeres FNs internasjonale dag for familien for å understreke den viktige rollen familien har i å skape trygge og gode liv. Familien kan ha ulike former og funksjoner i forskjellige samfunn, men FN anerkjenner alle familier. Familien deler et fellesskap i historie, omsorg, gleder og sorger, hverdager og fest, små og store øyeblikk i livet.

Det skulle ikke være nødvendig, men vi minner likevel om at når vi snakker om «familien» i 2021, så snakker vi ikke nødvendigvis om far, mor og to barn, selv om dette selvsagt også er en familie. Men denne konstellasjonen er ikke den eneste mulig sammensetningen.

Familien anno 2021 kan også være en skilt far som er alene med et barn, en mor som bor sammen med tenåringer fordi far har dødd, en mor som bevisst har fått barn alene.

Familien anno 2021 kan være to fedre og barn, eller to mødre og barn. En familie kan også være et par uten barn. En familie kan være en kristen mor og en muslimsk far med barn som vokser opp med innslag av ulike religioner og kulturer. En familie kan være mor, far og to barn, der det ene barnet har en funksjonsnedsettelse. En familie kan også være to familier: man har tilhørighet i en familie hos mamma og i en annen hos pappa.

En familie i 2021 kan være mor, far og barn og bestemor og bestefar og en onkel, som alle bor sammen og er en storfamilie. Familien anno 2021 kan ha veldig mange ulike sammensetninger, men uansett hvordan familien ser ut så er den en veldig viktig grunnstein i samfunnet vårt.

Ta godt vare på hverandre!

June Fylkesnes

Lillesand SV

Anne Breivik

Arbeiderpartiet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s